کفپوش صنعتی چیست؟
کفپوش صنعتی در صنعت بتن کاربردهای فراوانی دارد و امروزه یکی از رایجترین روشهایی که از فرسایش کف، استفاده از این کفپوش بتنی است. بهطور کلی فرسایش کف، اغلب در اماکنی که با سایش و خوردگی فضاهای صنعتی مثل ماشین آلات سنگین، نشت مواد شیمیایی، ضربه و گرمای بیش از حد قرار دارند، ایجاد میگردد. در طی زمان، این مشکل شاید کاربر را مجبور به تعویض کف بهصورت کامل نماید، که از لحاظ اقتصادی اصلاً به صرفه نیست. از انواع این کفپوش می توان با توجه به کاربردشان در موقعیت های متفاوت بهره برد.
در این مقاله ما قصد داریم تا به ویژگیهای این نوع از کفپوشها بپردازیم. پس جهت شناخت از ماهیت این کفپوش تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب در این مقاله:
- کفپوش صنعتی چیست؟
- انواع کفپوش های صنعتی
- کاربردهای آن
- ویژگیهای انواع کفپوشهای صنعتی چیست؟
- مزایای آن
- معایب آن
- نتیجهگیری
امروزه هر صنایعی برحسب نیازهای خود به یکی از انواع کفپوش های صنعتی نیاز دارد. بهعنوان مثال سالن ورزشی به کفپوش صنعتی ضدآب با استحکام بسیار بالا نیازمند است و یا کارخانجات بطور معمول از کفپوشهای صنعتی ضداحتراق بهره میبرند.
یک کارخانه صنعتی با توجه به انواع سیستمهای شیمیایی و اسیدی به کفپوش عایقی صنعتی نیاز دارد تا درمقابل واکنشهای شیمیایی و اسیدی، گازهای سمی، آب و حریق و مواردی مشابه از دوام بالایی برخوردار باشد. بهطور کلی کفپوشهای صنعتی از تمام ویژگیهای مذکور برخوردار هستند و برای سالن یک کارخانه انتخاب مناسبی محسوب میشوند.
انواع کفپوش
بهطور کلی کفپوش های صنعتی باتوجه به ماهیت و کاربردی که دارند به انواع مختلف زیر تقسیمبندی میشوند:
- کفپوش بتنی: معمولاً از این نوع کفپوش در ساخت جادهها، طراحی پارکینگهای چند طبقه و معابر بهره میبرند. کفپوش بتی صنعتی از دوام بسیار بالایی برخوردار است و به موجب این امر فشار مداوم زیاد را بهراحتی تحمل مینماید.
- نوع گرانیت: این نوع از کفپوش ها از چندلایه تشکیل شدهاند. ساختار این کفپوش به شکلی است که یکلایه پرایمر و پس از آن لایهآی به رنگ دلخواه در کنار پرک پلیمری ایجاد میشود. سپس بعد از همتراز نمودن سطح و خشکی کفپوش، یکلایه رزین شفاف و ضد سایش اعمال میگردد تا سطحی نهایی زیبا و براق شود. این کفپوش به دلیل استفاده از اپوکسی در این دسته هم جای میگیرد.
- کفپوش صنعتی ترافیکی: از این نوع کفپوش برای پارکینگ، گاراژ و اماکن پر تردد ماشین استفاده میشود. کفپوش صنعتی از مواد مختلفی ساخته میشود رایجترین آنها میتوان به انواع پلیمرها، سیمان، بتن، کفپوش اپوکسی و موادی از این قبیل اشاره نمود.
- پلی یوریا (Polyurea): این نوع کفپوش هم در دو نوع پلی اوره و پلی یوریا در بازار عرضه میشود.
- اپوکسی (Epoxy): که خود در انواع مختلف اپوکسی قابل انعطاف، اپوکسی ضد اسید و کفپوش اپوکسی هوشمند تقسیم میشود.
- کفپوش صنعتی لاستیکی: این کفپوش بهخاطر برخورداری از سطح راحت و سازگار بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. از ویژگی های بارز کفپوش لاستیکی میتوان به مقاوت بالا در برابر لغزش، آتش و آب اشاره کرد.
لازم به ذکر است که کفپوش های اپوکسی، پلی اورتان (Polyurethane) و پلی متیل متاکریلات (PMMA) در دسته کفپوش های رزینی بهشمار میروند.
در ادامه مقاله به ماهیت کاربردی کفپوش های صنعتی خواهیم پرداخت، پس همچنان با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.
کاربردها
همانطور که در مطالب بالا اشاره شد انواع کفپوش صنعتی درمقابل تردد تجهیزات متوسط تا سنگین، مواد شیمیایی، رطوبت، روغن، گرما، ضربه و فشار از مقاوت بالایی برخوردار هستند. علاوه بر قابلیتهای آن از لحاظ هزینه نصب کفپوش ، نگهداری و تعمیرات بسیار مقرونبهصرفه است.
بهطور کلی مواد اولیه تولید کفپوش های صنعتی برای اماکن صنعتی و کاربردهایی که دارند، در انواع مختلفی تولید میشوند، که در مطالب بالا به آنها اشاره کردیم. در کل از بارزترین کاربرد کفپوش های صنعتی میتوان به صنایع غذایی، دارویی، باشگاههای ورزشی، الکتریکی و مواردی از این دست اشاره نمود. درواقع نوع کفپوش صنعتی باتوجه به محیطی که قرار است نصب شود، بعضی از خصوصیات و ویژگیهای خاصی به مواد اولیه این کفپوش ها اضافه میگردد. بهعنوان مثال در اماکنی که با لوازم الکتریکی حساس ارتباط دارند، عموماً از کفپوش های اپوکسی آنتی استاتیک استفاده میشود. همچنین برای پارکینگهای عمومی، پیادهروها، بیمارستانها و موارد مشابه میتوان انواع کفپوش های پلیمری (اپوکسی و پلی یورتان) استفاده نمود.
ویژگیهای انواع کفپوش صنعتی چیست؟
بهطور کلی از مهمترین ویژگیهای انواع کفپوش های صنعتی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- مقاومت مکانیکی بالا
- مقاومت مناسب در برابر انواع مواد شیمیایی
- از طول عمر بالاتری نسبت به دیگر کفپوشها برخوردار هستند.
- این کفپوش در برابر رطوبت و مایعات نفوذ ناپذیر است.
- این کفپوش ها چسبندگی مناسبی نسبت به سطح زیرین دارند.
- کفپوش صنعتی هرگز از خود گرد و غبار متصاعد نمینمایند.
- در برابر ترک خوردگی مقاومت بالایی دارند.
- کفپوش های صنعتی بهدلیل تنوع فام از ظاهر زیبایی برخوردار هستند که همین امر باعث زیباتر شدن فضای استفاده شده از این کفپوش بتنی میشود.
مزایای کفپوش صنعتی
شاید تا این بخش از مقاله به برخی از مزایای انواع کفپوش های صنعتی پرداخته باشیم. اما در یک تعریف اجمالی بارزترین مزایای این کفپوش بتنی عبارتند از:
- ظاهر زیبا
- مقاومت در مقابل انواع لکهها
- دوام بسیار بالا
- مقاومت در برابر انواع ضربه و فشارها با توجه به کاربردی که دارند.
- برخی از کفپوش های صنعتی با توجه به ماهیت و کاربردشان از مقاوت بالایی در برابر انواع مواد شیمیایی برخوردار هستند.
- تنوع در رنگ و طرخ بر حسب نوع و کاربردی که دارند.
معایب
کفپوش های صنعتی علاوه بر مزایایی که دارند درست هانند دیگر محصولات از معایبی هم برخوردار هستند که از بارزترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشکلات چسبندگی در محیطهای مرطوب
- هزینه بالا اجرای کفپوش
- مدت زمان مشخص اجرای کفپوش صنعتی که باید پیش از اجرا محیط از گرد و غبار و آلودگی پاک باشد.
نتیجهگیری
بهطور کلی کفپوشهای صنعتی با توجه به تنوع و ماهیت کاربردی که در امکان مختلف دارند، بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. ما در این مقاله به ماهیت کفپوش صنعتی و انواع آن پرداختیم. در ادامه با شما مخاطبین محترم ویژگیها، مزیا و معایب کفپوشهای صنعتی را مورد بررسی قرار دادیم. در کل امروزه از این نوع کفپوشها با توجه به کاربردی بودنشان در امکان مختلف زیاد استفاده میشود. این کفپوش بتنی نسبت به دیگر کفپوشها از دوام و طول عمر بیشتری برخوردار است.
امید است مقاله کفپوش صنعتی: ویژگیها، مزایا و کاربردها برای شما مخاطبین محترم مفید بوده باشد. لطفاً نظرات شخصی خود را در زمینه کفپوشهای صنعتی و انواع آن با ما به اشترک بگذارید.