اجرای کفسازی صنعتی
بتون ریزی کفسازی صنعتی
اجرای کفسازی صنعتی

کفپوش صنعتی

کفسازی صنعتی یا کفپوش صنعتی چیست؟ معماری و طراحی داخلی فضاهای صنعتی متفاوت با دیگر فضاها است و یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در طراحی چنین فضاهایی کف پوش یا کفسازی است. کفپوش مناسب فضاهای صنعتی محصولی است که مقاومت بالایی داشته باشد و در اثر رفت و آمد ماشین آلات صنعتی و ابزارهای سنگینی که در صنایع استفاده می‌شوند دچار آسیب دیدگی نشود. متریال و مصالح مختلفی وجود دارد که به عنوان کفپوش صنعتی قابل استفاده هستند و کارایی بالایی دارند. ویژگی تمام این مصالح مقاومت بالا نسبت به فشار، ضربه و رفت و آمد است. بعضی از این متریال نسبت به آلودگی هم مقاوم هستند و یک لایه محافظ نسبت به جریان الکتریکی هم ایجاد می‌کنند. آشنایی با انواع کفپوش‌ های صنعتی قبل از اجرا آن‌ها موضوع مهمی است.

کف سازی صنعتی

کفسازی صنعتی چیست؟ چند نوع دارد؟ کف پوش صنعتی مناسب چه فضاهایی است؟ مراحل اجرای کفپوش صنعتی به چه صورت است؟ مزایا و معایب استفاده از کفسازی صنعتی چیست؟ کدام نوع از کفپوش‌های صنعتی کاربردی‌تر هستند؟ هزینه اجرای به چه صورت است؟ کفسازی صنعتی یکی از روش‌های مقاوم کردن فضاهای صنعتی است که به دلیل مقاومت و استحکام، کف پوشی ایمن برای این فضاها ایجاد می‌کند. اگر برای واحد صنعتی خود نیاز به کفسازی دارید قبل از اقدام به این کار باید با انواع کفپوش‌ های مناسب این فضاها آشنایی داشته باشید.

انواع کفپوش‌ صنعتی

انواع کفپوش‌ های صنعتی برای فضاهای مختلف، متفاوت است و بر اساس فاکتورهایی مانند نوع کسب و کاری که در آن فضا انجام می‌شود، میزان فشاری که به آن وارد شده، نحوه و میزان ترددها و بسیاری موارد دیگر مشخص می‌شود. در یک ساختمان مسکونی امکان تعویض کفپوش هر چند وقت یکبار وجود دارد اما در فضایی تجاری و صنعتی چنین کاری امکان‌پذیر نیست و متریالی که به عنوان کفپوش انتخاب می‌شود باید عمری طولانی و به همان نسبت مقاومتی بالا داشته باشد. به علاوه بر خلاف کفسازی خانه‌ها و ساختما‌ن‌های اداری که انتخاب کف پوش با سلیقه مصرف کننده انجام می‌شود در کفسازی صنعتی، انتخاب کفپوش و متریال اجرای آن به شرایط کارگاه بستگی دارد. در ادامه چند نمونه از انواع کفپوش‌ های صنعتی برای فضاهای مختلف را معرفی خواهیم کرد. کفپوش‌هایی که در ادامه معرفی می‌شوند برای بیشتر فضاها قابل استفاده هستند اما برای انتخاب بهترین نوع آن‌ها بسته به فضای خود بهتر است از شرکت‌های مجری کفپوش صنعتی نیز راهنمایی بگیرید.

۱. کف پوش بتنی

کفپوش بتنی یکی از انواع کف پوش یا کفسازی صنعتی است که استفاده از آن به تنهایی مگر در شرایط خاص چندان رایج نیست. سطح بتن به گونه‌ای است که راه رفتن روی آن چندان ساده نیست، به همین دلیل در مراکز صنعتی هم این کفپوش گزینه چندان خوبی نیست. البته در فضاهایی که مساحت زیادی دارند و استفاده از دیگر آنها هزینه زیادی دارد، بتن بهترین انتخاب است. همچنین در کارخانجاتی که بخشی از آن‌ها روباز و بخشی دیگر سرپوشیده است یا رفت و آمد خودروهای سنگین به داخل کارخانه هم انجام می‌شود نیز استفاده از کفپوش بتنی به دلیل مقاومت بالاتر به صرفه است.

  • مزایا و معایب کفپوش بتنی

کف پوش بتنی برای فضاسازی چندان رایج نیست یا حداقل به تنهایی استفاده نمی‌شود اما این موضوع به معنی عدم استفاده از آن نیست. در بسیاری از مراکز صنعتی بتن متریال اصلی کفسازی آن‌ها است و این موضوع به دلیل مزایا و معایب کفپوش بتنی است. از مزایای این محصولات می‌توان به طول عمر بالا اشاره کرد. این محصول سازگار با انواع کفپوش‌ ها است و در صورت نیاز به روکش کردن زمین با کف پوشی دیگر نیازی به کندن بتن نیست و بالعکس بتن زیرساز قوی کفپوش جدید خواهد بود. این محصول به راحتی تمیز شده و تنوع طرح و رنگ بالایی دارد. البته سخت است و ایستادن روی آن در طولانی مدت ایجاد خستگی می‌کند. همچنین عایق سرما نیست و در زمستان و هوای سرد محیط را بیش از اندازه سرد می‌کند. در حالت عادی کفپوش بتنی دارای منافذی است که در آن‌ها آلودگی و اجسام مختلف وارد می‌شوند، بنابراین در صورت استفاده از این کف پوش بدون آب بندی، از نظر بهداشتی هم چندان مناسب نخواهد بود.

۲. کفپوش بتومکس

از دیگر گزینه‌های کفپوش صنعتی می‌توان بتومکس را نام برد. احتمالا متوجه شباهت نام این محصول با کفپوش بتنی شده‌اید و این شباهت بی علت نیست. کفپوش بتومکس نوعی از کف پوش‌های بتنی است که با تکنولوژی روز تغییر کرده و بیشتر ایرادات بتنی در آن برطرف شده است. این محصول، ناهمواری‌های بتن خام را پوشش می‌دهد و سطح را یکدست می‌کند. بتومکس همچنین قابلیت رنگ پذیری بسیار بالایی دارد و علائمی که با استفاده از آن یا روی این آن طراحی می‌شوند هم بسیار ماندگار هستند.

 

  • مزایا و معایب استفاده از کفپوش بتومکس
 

در استفاده از این نوع هم دقت به مزایا و معایب اهمیت زیادی دارد. از مزایا و معایب استفاده از کفپوش بتومکس می‌توان به مقاومت بالای آن مانند هر کفپوش بتنی دیگری اشاره کرد. دیگر مزیت آن عدم نیاز به کفسازی و زیرسازی مانند کفپوش بتنی است. به دلیل سطح مناسب و حالتی که این محصول دارد با استفاده از آن دیگر نیازی به پوشش اضافه نیست. این کفپوش دارای شرایط نگهداری و نظافت آسانی نیز هست که این مسئله مزیت مهم آن محسوب می‌شود. بتومکس نسبت به بتن یکدست‌ تر است، به همین دلیل نفوذپذیری چندانی به آب، روغن و سایر مواد آلوده کننده ندارد. البته نفوذ ناپذیری نسبت به آب برای این کفپوش صنعتی یک ایراد هم محسوب می‌شود زیرا باقی ماندن آب به خصوص اگر سطح کفپوش چرب بوده باشد، فضایی لغزنده ایجاد می‌کند.

۳. کفپوش گرانولی

کفپوش گرانولی نوع دیگری از کف پوش‌های صنعتی و مناسب برای واحدهایی با مساحت زیاد هستند که با نام لاستیکی هم شناخته می‌شوند. این نوع از را می‌توان در سالن‌های ورزشی یا بخش زمینی در پارک‌ها مشاهده کرد. کفپوش گرانولی دارای دو نوع کاشی مانند و ورقه‌ای است که هر دو نوع برای فضاهای مختلف قابل اجرا هستند. مزیت آن به خصوص در نوع کاشی مانند امکان تعویض راحت کفپوشی است که دچار آسیب دیدگی شده و ایراد بزرگ آن‌ها، نیاز به زیرسازی برای چسبیدن و قرار گرفتن کفپوش روی زمین است.

 

  • ویژگی‌های کفپوش گرانولی

 

از ویژگی‌های کفپوش گرانولی می‌توان به قابل بازیافت بودن آن اشاره کرد. این نوع از کف پوش‌ها ضد لک و ضد خش است، همچنین راه رفتن یا دویدن روی آن با لغزش همراه نخواهد بود. کفپوش‌های گرانولی عایق صدا و سرما هستند و به دلیل سطح نرم و لاستیکی برای نشستن و ایستادن در زمان طولانی بسیار راحت هستند. البته کفپوش‌ های گرانولی نسبت به دیگر به مقاومت بیشتری هم نیاز دارند. این محصولات نسبت به آب نفوذ ناپذیر نیستند و در صورتی که در فضای باز استفاده شوند احتمال نم دار ماندن آن‌ها تا مدت طولانی وجود ندارد. از دیگر ویژگی‌های کفپوش گرانولی می‌توان به قیمت بالای آن نسبت به انواع دیگر اشاره کرد. این کفپوش‌ها صرفا مناسب محیط‌هایی سربسته و روبازی هستند که رفت و آمد ماشین آلات در آن‌ها انجام نمی‌شود.

۴. کفپوش صنعتی اپوکسی

از دیگر انواع کفپوش‌های صنعتی که امروزه علاوه بر فضاهای صنعتی در دیگر مکان‌ها هم استفاده می‌شود، کفپوش صنعتی اپوکسی است. اپوکسی نوعی مقاوم، مستحکم و زیبا از کفپوش‌های صنعتی است که با کمی تغییر در رنگ و ترکیبات حتی امکان استفاده از آن در فضاسازی بخش‌های مختلف داخل خانه مانند حمام، آشپزخانه یا سرویس بهداشتی هم وجود دارد. کفپوش‌های اپوکسی با ترکیب نوعی ماده مخصوص حاوی رزین و هاردنر یا سخت کننده تشکیل می‌شوند و در نهایت سطحی بسیار سخت و محکم ایجاد می‌کنند. کفپوش صنعتی اپوکسی برای طراحی و کفسازی صنعتی انواع کارخانجات، سوله‌های صنعتی، کارگاه و هر فضای صنعتی با هر میزان رفت و آمد، کاربردی و مناسب است.

 

  • کاربرد کفپوش اپوکسی در فضاهای صنعتی

 

اولین و مهم‌ترین کاربرد کفپوش اپوکسی در فضاهای صنعتی، مقاومت بالای این نوع نسبت به نفوذ آب، آلودگی، باکتری، مواد شیمیایی و اسید یا باز است. این کفپوش ضد لک، ضد حریق و عایقی ضد صدا است. دیگر موردی که به عنوان کاربرد کفپوش اپوکسی در فضاهای صنعتی می‌توان به آن اشاره کرد ایجاد عایق الکتریکی با استفاده از بعضی انواع این کفپوش است. اپوکسی به دلیل استفاده از هاردنر که ماده‌ای سخت‌کننده است، مقاومت بسیار بالایی دارد و در اثر رفت و آمد سنگین‌تر ماشین آلات کشاورزی هم دچار خرابی، شکستگی و ترک نمی‌شود. طول عمر بالا، سطح بدون درز با نظافت آسان، ایجاد عایق حرارتی و قیمت مناسب از جمله کاربردهای این کفپوش هستند. البته کفپوش اپوکسی نسبت به دیگر انواع کفپوش‌ها فرآیند نصب سخت‌تری دارد و ترمیم و تعمیر آن نیز زمان‌بر و هزینه‌بر است.

۵. کفپوش وینیل

برای کفسازی صنعتی استفاده از کفپوش وینیل یا PVC هم کاربردی و مناسب است. این محصول هم سال‌ها است که به عنوان کفپوش صنعتی استفاده می‌شود و به خصوص برای فضاهایی که بودجه کافی برای کفسازی آن‌ها وجود ندارد، گزینه‌ای مناسب است. کفپوش وینیل از جنس پلی وینیل کلراید است و مانند کفپوش اپوکسی به صورت لایه لایه کار می‌شود. لایه رویی کفپوش وینیل ضد اشعه UV، لایه میانی این کفپوش حاوی متریالی برای مقاوم سازی و لایه زیرین آن برای جلوگیری از انحراف کفپوش در اجرا استفاده می‌شود.

 

  • مزایا و معایب کفپوش وینیل

 

از مزایا و معایب آن می‌توان به قیمت مناسب اما مقاومت پایین آن اشاره کرد. این کفپوش شرایط نصب، نگهداری و نظافت آسانی دارد اما در اثر سایش و رفت و آمد دچار رنگ پریدگی، خط و خش می‌شود. این کفپوش بازیافت نمی‌شود به همین دلیل اصلا گزینه‌ای سازگار با محیط زیست نیست اما عایق خوبی نسبت به صدا و حرارت است و در برابر نفوذ آب و رطوبت هم مقاومت ایجاد می‌کند. راه رفتن روی این محصول به دلیل سطح ضد لغزش آن اصلا سخت نیست اما حرارت دیدن آن ممکن است باعث ایجاد بخاری شود که چشم را می‌سوزاند.

۶. کفپوش پلی اورتان

در نهایت آخرین نوع از کف پوش‌هایی که برای کفسازی صنعتی می‌توان از آن استفاده کرد، کفپوش پلی اورتان است. البته کفپوش‌هایی که در فضاهای صنعتی قابل استفاده هستند انواع مختلف دیگری هم دارند اما موارد گفته شده رایج‌ترین و کاربردی‌ترین انواع کفپوش‌های صنعتی هستند. این محصول معمولا برای پوشش دیگر کفپوش‌ها استفاده می‌شود، به عبارت دیگر نصب آن در یک فضا نیاز به زیرسازی دارد. کفپوش پلی اورتان را روی سطوح بتنی، فولادی و سنگی کار می‌کنند. ظاهر کفپوش پلی اورتان شبیه به کفپوش‌های پلاستیکی اما با رنگبندی جذاب و متنوع است.

 

  • ویژگی‌های کفپوش پلی اورتان

 

از ویژگی‌های کفپوش پلی اورتان می‌توان به مقاومت آن نسبت به باکتری و آلودگی اشاره کرد. این کفپوش صنعتی برای کفسازی بیشتر فضاهای صنعتی مانند کارخانجات نفت و گاز، پتروشیمی یا نساجی مناسب است. همچنین مقاومت بالایی نسبت به ضربه، سایش و رفت و آمد دارد. از دیگر ویژگی‌های کفپوش پلی اورتان می‌توان به تنوع رنگ و طرح آن اشاره کرد. همچنین این کفپوش روند اجرا و کفسازی ساده‌ای نیز دارد. البته این کفپوش هزینه اجرای بالایی دارد و نصب آن گازی از خود خارج می‌کند که سمی و مضر برای سلامتی است.

مراحل اجرای کفسازی صنعتی

هر چند کفسازی صنعتی با انواع مصالح و کفپوش‌های گفته شده کاری تخصصی است و توسط تیم‌های به خصوصی قابل اجرا است اما آشنایی با مراحل آن برای سفارش راحت‌تر و به موقع به تیم مجری اهمیت زیادی دارد. مراحل اجرای کفسازی صنعتی به شرح زیر است.

  • انتخاب شرکت مجری: در مرحله اول برای اجرای کفسازی صنعتی باید شرکت مجری این کار را انتخاب کرد. انتخاب شرکت مجری برای داشتن بهترین کفپوش و کفسازی با مناسب‌ترین هزینه اهمیت زیادی دارد. به منظور انتخاب شرکت مجری می‌توان نمونه کارهای چند مجموعه را بررسی کرد. همچنین تنوع کاری آن‌ها هم اهمیت زیادی در انتخاب دارد.
  • بررسی فضا و انتخاب کف پوش: در مرحله بعد باید بررسی فضا و انتخاب کفپوش انجام شود. بررسی فضا توسط شرکت مجری انجام می‌شود و معمولا در دو مرحله است. در مرحله اول ابتدا متراژ و وضعیت فضا و در مرحله دوم نوع کسب و کار و رفت و آمدها در آن بررسی می‌شود.
  • تخمین و تعیین هزینه: تخمین و تعیین هزینه دیگر مرحله اجرای کفسازی صنعتی است. در این مرحله براساس متراژ، نوع کفپوش انتخابی و تخمین شرکت مجری مبلغی به مشتری اعلام می‌شود.
  • آماده‌سازی کف: بسته به اینکه فضای نیازمند کفپوش صنعتی چه شرایطی داشته باشد و چه نوع کفپوشی برای فضاسازی انتخاب شده باشد ممکن است نیاز به آماده‌سازی کف نیز باشد. آماده‌سازی با تمیز کردن، یکدست کردن و مسطح کردن کف انجام می‌شود.
  • اجرای کف پوش: در نهایت بعد از آماده‌سازی کفپوش انتخابی روی زمین اجرا می‌شود. بسته به نوع محصول ممکن است نیاز به ترمیم کار پس از اجرا نیز باشد.

قیمت کف سازی صنعتی

یکی از موضوعات مهم برای مشتریانی که نیاز به کفسازی فضای صنعتی، کارگاه یا کارخانه دارند، هزینه کفسازی صنعتی است. هزینه انجام این کار به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که یکی از آن‌ها متراژ و مساحت محیطی است که نیاز به کفپوش صنعتی دارد. همچنین نوع کفپوش و متریالی که برای کفسازی انتخاب می‌شود هم در هزینه و قیمت کفسازی موثر است. هزینه کفسازی صنعتی به وضعیت زمین و نیاز یا عدم نیاز به آماده‌سازی آن‌ هم بستگی دارد. زمان انجام کار و قیمت گذاری شرکت مجری از دیگر عوامل موثر در هزینه کفسازی صنعتی هستند.

کفپوش صنعتی کرودور

به تجربه ثابت شده است که کف یک ساختمان صنعتی نسبت به سایر قسمت های آن در معرض بیشترین تنش ها و تخریب ها قرار می گیرد. این تنش ها و تخریب ها می تواند بر اثر یک یا چند عامل زیر به وجود آید و می توان با کفپوش صنعتی مشکل را حل کرد:

  • برخورد ابزارآلات و قطعات با کف
  • تردد ماشین آلات سبک و سنگین و همچنین لیفتراکها
  • ریختن مواد شیمیایی – روغن ها – حلال ها و … بر روی کف
  • تخلیه و بارگیری مواد و مصالح
  • فرسایش
  • گرما یا سرمای زیاد

این عوامل باعث تخریب و آسیب شدید کف شده و صاحبان صنایع را مجبور می کند هر چند سال یکبار با صرف هزینه های زیاد ، حتی در پاره ای مواقع توقف موقت تولید ، کف واحد مربوطه را ترمیم یا بازسازی نمایند.در سراسر دنیا هم اکنون ده ها سال است که محصولات کفپوش صنعتی کرودور به عنوان یک گزینه مناسب جهت کفسازی صنعتی پذیرفته شده و اجرا میشوند. نمونه هایی از این محصولات وجود دارند که بیش از ۵۰ سال قبل اجرا شده و تحت انواع تنش ها قرار دارند و همچنان آسیب جدی ندیده اند.

کف سازی صنعتی کرودور

این محصولات تنوع و گستردگی فراوانی دارند ولی پرکاربرد ترین آنها شامل NEODURE HE65 ، NEODURE HE2 ، NEODURE HE40 می باشند که برای تمامی صنابع و تمامی قسمتهای کف شامل موارد زیر استفاده میشوند :

  • سالن های تولید
  • انبارهای مسقف
  • انبارهای روباز
  • کارگاهها و شاپ ها
  • سردخانه ها
  • فضاهای پارکینگ
  • رمپها
  • هانگارها
  • سایر فضاهای صنعتی

[/vc_column_text][vc_cta h2=”مشاهده سوابق پروژه های صنعتی کرودور در ایران” h2_use_theme_fonts=”yes” txt_align=”center” shape=”square” color=”blue” use_custom_fonts_h2=”true” use_custom_fonts_h4=”true” h2_link=”url:http%3A%2F%2Farianhb.com%2Fprojects-category%2Frefrences%2Findustrial-floor%2F|||”]

جزییات و عکس های صدها پروژه کار شده برای معتبرترین برندهای صنعتی ایران را مشاهده نمایید

[/vc_cta][vc_column_text]

خواص کفپوش صنعتی کرودور :

  • مقاوم در برابر بنزین – روغن و انواع حلال
  • ضد فرسایش و سایش و بسیار با دوام و بدون تولید گرد و خاک
  • مقاوم در برابر وسایل نقلیه زنجیردار و لیفتراک
  • مقاوم در برابر نفوذ آب (مناسب برای مکانهای مرطوب)
  • دارای چگالی سطحی بالا
  • مقاوم در برابر حرارت و غیر قابل احتراق
  • غیر قابل لغزش و ضد لغزش حتی در اثر ربزش روغن یا آب
  • غیر قابل شارژ الکتروستاتیکی
  • ضد یخ
  • قابلیت شستشوی آسان
  • مناسب برای محیط زیست و غیر مضر برای سلامتی

روش اجرای کفپوش صنعتی کرودور :

  • زیر سازی اولیه با لایه بتنی و یک لایه مش
  • تخلیه آب اضافی لایه بتن زیرین با استفاده از پمپ وکیوم یا تبخیر
  • اجرای لایه روکش سخت کرودور به صورت ملاتی ( ضخامت حدود ۱۰ میلیمتر) و یا خشکه پاش (ضخامت ۳ میلیمتر)
  • مسطح نمودن و پرداخت سطح با وسایل ماشینی
  • کیورینگ

[/vc_column_text][vc_column_text]

اجرای کفپوش صنعتی کاری تخصصی است و همان‌طور که در این مطلب گفته شد بعد از انتخاب نوع کفپوش تنها توسط شرکت‌های متخصص در این زمینه امکان‌پذیر است. بتن سخت آریان یکی از مجموعه‌هایی است که سال‌ها است در زمینه کفسازی صنعتی فعالیت می‌کند و سابقه خوبی در این باره دارد. از خدمات مجموعه ما می‌توان به کفسازی انواع پارکینگ، سالن‌های تولید، انبارها و محوطه‌سازی مسکونی و شهری اشاره کرد. برای ثبت سفارش در مجموعه ما و استفاده از خدمات کافی است از طریق شماره‌های تماس موجود در سایت با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول کفپوش صنعتی، کفسازی صنعتی

۱. کفپوش صنعتی برای چه فضاهایی کاربردی است؟

کفپوش صنعتی برای کفسازی انواع کارگاه‌ها، کارخانجات، سوله‌ها و هر فضایی که ماشین آلات سنگین و صنعتی در آن رفت و آمد دارد مناسب است.

۲. کفسازی صنعتی به چه صورت انجام می‌شود؟

اجرای کفسازی صنعتی بسته به نوع آن متفاوت است اما در بیشتر موارد بعد از یک زیرسازی کلی یا جزئی، متریال کفپوش روی زمین ریخته شده و اجرا می‌شوند.

۳. کدام نوع از کفپوش‌های صنعتی مقاومت بیشتری دارند؟

کفپوش بتنی، اپوکسی و بتومکس جز مقاوم‌ترین محصولاتی هستند که در کف سازی صنعتی استفاده می‌شوند.

۴. نظافت کدام نوع از کفپوش‌های صنعتی ساده‌تر است؟

کفپوش اپوکسی نسبت به دیگر کفپوش‌ها نظافت ساده‌تری دارد و آلودگی کمتری به خود جذب می‌کند.

۵. هزینه کفسازی صنعتی به چه صورت محاسبه می‌شود؟

هزینه کفسازی صنعتی بسته به موادی که برای کفپوش استفاده می‌شوند، مساحت محیط و میزان کار در آن فضا متفاوت است.