گروت چیست

گروت چیست ؟ + انواع و مزایای آن

مواد و ملات کاربردی در صنعت ساختمان سازی

یکی از مصالح ساختمانی که کاربردهای زیادی در ساخت و ساز دارد و از ترکیب ماسه، آب و سیمان و دیگر افزودنی ‌های مورد نیاز تشکیل می ‌شود، گروت است. این گروت ها دارای ویژگی ‌های متفاوتی هستند و انواع مختلف آن طبق کاربرد در دسترس هستند. در مکان ‌هایی که از انواع مختلف گروت ها، طبق نحوه درست به کارگیری و ملاحظاتی که دارد، استفاده می ‌شود کیفیت بسیار بالایی بوده و دارای استحکام و دوام زیادی خواهند بود. حالا در این مطلب از بتن سخت آریان می خواهیم، بدانیم که گروت چیست و استفاده آن چه مزیت ‌هایی در ساخت و سازها دارد.

 

گروت چیست؟

این متریال نوعی ملات ترمیمی نام دارد که از ترکیب آب و ماسه، سیمان و دیگر افزودنی ‌های لازم ساخته می ‌شود که برای تعمیر کردن ترک ‌های بسیار عمیق و یا فضا های خالی کاربرد دارد. برای اینکه عملکرد بهتری داشته باشد، از افزودنی ‌هایی در آن استفاده می ‌شود. گروت ها به دلیل خاصیتی که دارند، در صنعت ساختمان و بتن بسیار کاربرد دارند؛ زیرا نسبت به ملات ‌های موجود و معمولی بسیار مقاومت بالایی دارد.

پس طبق توضیحاتی که در پاسخ به سوال گروت چیست داده شد، باید گفت گروت ‌ها نوعی ملات آماده در بازار هستند که دارای فرمولاسیون ‌های خاصی هستند. یکی از مهم‌ ترین نوع گروت ها، گروت آبوکسی است که بسیار کاربردی بوده و در محیط‌ ها و شرایط خاص مورد استفاده قرار می ‌گیرد. این مواد یا ملات، قابلیت انتقال نیروی وارد شده به سطح‌ های پایین و زیرین کار را دارد و می ‌تواند بار سنگین را از سطح ‌ها بردارد.

 

انواع گروت ‌ها

این ملات ‌های آماده در بازار دارای انواع و مدل ‌های مختلفی است که در بین این مدل ‌ها سه نوع آن بسیار معروف‌ تر و رایج ‌تر است و کاربردهای بیشتری دارند. اما انواع گروت چیست؟ در پاسخ به آن می ‌توان موارد زیر را نام برد:

 

گروت پلیمری

این مدل از گروت، سیمانی است که توسط متریال ‌های پلیمری اصلاح شده و از مواردی مانند: رزین پلیمری و ترکیب سیمان تشکیل شده و یک ماده بسیار کاربردی و قدرتمند را به وجود آورده است. حاوی دانه بندی ‌های خاص با ماسه سیلیسی شکر بوده و موجب بیشتر شدن مقاومت و روان کنندگی گروت پلیمری است.

 

گروت سیمانی

یکی دیگر از انواع گروت های پرکاربرد، گروت سیمانی است که از این ماده بیشتر به عنوان ملات در نصب کردن سرامیک و کاشی استفاده می ‌شود و برای تعمیر و نگهداری برخی از جاهای منزل به کار برده می ‌شود. طبق توضیحاتی که در مورد گروت چیست داده شد، باید گفت مدل سیمانی آن به صورت یک کیسه پودر خشک آماده وجود دارد که با ترکیب آب مورد نیاز از آن استفاده می ‌شود.

 

گروت اپوکسی

مدل دیگری از گروت است که نوعی صنعتی و بسیار مقاوم است و ترکیب دو جزئی و یا سه جزئی دارد و بسیار مستحکم است. این گروت معمولا از مخلوط دو مواد مصنوعی که چیزی شبیه به چسب اپوکسی است تولید می ‌شود. به این ترکیب دو جزئی به میزان مشخصی ماسه برای سخت کننده شدن اضافه می ‌شود که مدل سه جزئی به شمار می ‌آید. این ماده نسبت به دیگر گروت ها گران ‌تر بوده و در نصب دستگاه‌ های صنعتی به کار می ‌رود. به دلیل استحکام و دوام بالایی که دارد، می ‌توان در مکان و موقعیت ‌هایی که بار زیادی روی آنها ایجاد می ‌شود، استفاده کرد.

 

انواع گروت

بیشتر بخوانید : کفپوش بتنی چیست؟

 

مزایای استفاده از گروت چیست؟

همان طور که در مورد این متریال پرکاربرد در صنعت ساخت و ساز توضیح داده شد و مشخص شد که گروت چیست، حالا می‌خواهیم بدانیم مزایای استفاده از این مواد چه بوده و چه فایده ‌هایی دارد. از مهم ترین مزیت ‌های آن این است که در محیطی که گروت ریزی اجرا می ‌شود، آن مکان کامل پر می ‌شود و به دلیل منبسط شونده بودن گروت ها خاصیت غیر انقباضی پیدا می ‌کنند. از این گروت ‌ها در مکان ‌هایی مانند: آنکربلت ‌ها، پل ‌ها، زیر صفحه ستون ‌ها، نصب ریل ماشین آلات، بلت ‌ها، برینگ و … استفاده زیادی می ‌شود.

زیرا طوری طراحی شده است که می ‌تواند نیروهای وارد شده را جذب کرده و به قسمت ‌های زیر کار انتقال دهد. گروت ریزی موجب می ‌شود که اتصال محکم و پایداری بین گروت و سازه برقرار شود و دارای مقاومتی مطمئن و مفید شود. به طور کلی در پاسخ به سوال اینکه مزایای گروت چیست می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاومت بسیار بالایی دارد.
  • نسبت به مواد ساختمانی دیگر روان ‌تر است.
  • مقاومت شیمیایی بالایی دارد.
  • دارای خاصیت عدم جمع شدگیاست.
  • مقاومت فشاری بالا و چسبندگی بالایی دارد.

 

نکات مهم در گروت ریزی چیست؟

زمانی که از این مواد مستحکم استفاده می ‌کنید، باید نکاتی را مورد توجه قرار دهید تا گروت ریزی مطلوبی انجام شود. این نکات شامل موارد زیر می شوند:

  • مکان یا محیطی که در آن گروت ریزی انجام می ‌شود، باید از هر نوع گرد و غبار و آلودگی پاک باشد.
  • برای اینکه گرد و غبار محل را خوب تمیز کنید، می ‌توانید از پمپ باد استفاده کنید و گروت را باید از یک نقطه ریخت تا هوای اضافی زیر صفحه ستون ‌ها نماند.
  • گروت ‌ریزی ‌ها را در زمان تراوایی کم و شرایطی که دوام بالا دارد، استفاده می ‌کنند.
  • در پاسخ به دمای مناسب ریختن گروت چیست نیز می ‌توان گفت که گروت ‌ریزی بین ۵ تا ۳۰ درجه برای ریختن مناسب است.
  • برای گروت ریزی نقطه‌ هایی که دارای ضخامت ۱۰ الی ۱۰۰ میلیمتری هستند، بسیار مناسب ‌تر است.
  • بعد از اینکه گروت ریزی اجرا شد، آن مکان باید یک هفته به صورت مرطوب نگهداری شود.

 

کلام پایانی

طبق توضیحاتی که در مورد گروت چیست داده شد و درباره انواع آن صحبت شد، باید گفت از گروت سیمانی بیشتر در صنعت ساخت و ساز استفاده می ‌شود؛ ولی در مناطق جنوبی ایران که دارای گرمای زیادی است و یا نقاط کوهستانی که هر کدام دارای شرایط آب و هوایی نامناسبی هستند، از انواع بهترین گروت یعنی گروت اپوکسی استفاده می ‌شود که مناسب محیط ‌های قلیایی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *