کفپوش بتنی
کفپوش بتنی چیست؟ کفسازی بتنی چند نوع دارد؟ بتن مناسب کفپوشی چند نوع دارد؟ مراحل کفسازی با بتن به چه صورت است؟ مزایای استفاده از کف پوش بتنی چیست؟ برای چه فضاهایی قابل استفاده است؟ کفپوش بتنی یا کفسازی بتنی یکی از روشهای کفپوش کردن فضاهای مختلف است که با انواع بتن انجام میشود. این روش به دلیل ویژگیهای بتن بسیار کاربردی است و در بیشتر فضاها به عنوان کف پوش اصلی یا زیرساز قابل استفاده است. در این مطلب از بتن سخت آریان قصد معرفی جزئیات و مراحل استفاده از آن را داریم. اگر قصد استفاده از این ماده برای کفسازی فضا را دارید با ما همراه باشید تا با صفر تا صد کفپوش بتنی و کفسازی بتنی آشنا شوید.
کفسازی بتنی
کفسازی بتنی چیست؟ معرفی این روش کفسازی را با پاسخ به این سوال آغاز میکنیم. بتن یکی از مصالح شناخته شده است. بیشتر افراد این محصول را به عنوان یکی از مصالح مقاوم ساختمانی میشناسند که به عنوان پایه ساخت و ساز استفاده میشود. این تعریف کاملا درست است و بتن یکی از مقاومترین مصالح ساختمانی است اما صرفا برای پیسازی و ایجاد پایه ساختمان کاربرد ندارد. این نوع از مصالح ساختمانی را علاوه بر پیسازی میتوان در کفپوشی یا کفسازی سازههای مختلف هم استفاده کرد. بتن در دیوارها و سقف ساختمانها هم به کار میرود. این ماده حتی برای احداث سازههایی مانند استخر یا مخزن آب هم کاربردی است اما در این مطلب صرفا قصد معرفی کفسازی بتنی را داریم.
کفپوش هایی که برای کفسازی ساختمانها یا فضاهای مختلف استفاده میشوند، انواع مختلفی دارند. در میان انواع مختلف این محصولات، بتن یکی از محبوبترینها است.کف پوش بتنی یکی از انواع کفپوشها است که با بتن ایجاد میشود و به دلیل مقاومت و سختی، بیشتر در محوطهسازی یا کفسازی فضاهایی که رفت و آمد وسایل سنگین در آنها زیاد است، استفاده میشود. این کفپوش کاربردی و مقاوم دارای انواع مختلفی است که هر نوع از آن مقاومت، کاربرد و کارایی متفاوتی دارد.
کاربرد کفپوشهای بتنی
کفپوش های بتنی نوعی پرمصرف و پرکاربردی است که در انواع فضاها قابل استفاده میباشد. یکی از کاربردهای رایج آن نصب در انبارها است، در این فضا رفت و آمد افراد و وسایل سنگین مانند ماشین آلات انبارداری بسیار زیاد است و همین موضوع باعث میشود که نیاز به محصولی مقاوم و محکم داشته باشند. دیگر کاربرد آنها استفاده در کارخانجات و فضاهای صنعتی است. این محصول برای کفسازی پارکینگ هم مناسب است و به دلیل مقاومت بالایی که دارد در اثر رفت و آمد خودروها با هر وزن و به هر میزان دچار خرابی، شکستگی یا صدمه نمیشود. کفپوش بتنی برای تزیین هم کاربردی است، انواعی از این آن به نام واش بتن برای فضاسازی محوطهها نیز استفاده میشود. مقاومت و عدم آسیب پذیری کفسازی بتنی را به گزینهای مناسب برای جادهها، اتوبانها، رمپها و پالایشگاهها هم تبدیل میکند. به طور کل عمدهترین استفاده از کف پوش بتنی در ساختمانها یا واحدهای صنعتی است اما با کمی تغییر در فضاسازی خانگی هم کاربردی میباشد.
انواع کفپوش بتنی
شاید بتن در ظاهر مادهای مشخص باشد اما با کمی تغییر در ترکیبات این ماده میتوان آن را به انواع مختلفی تبدیل کرد و در فضاهای مختلف، نوعی از آن را استفاده کرد. از رایجترین انواع کفپوش بتنی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
۱. کفپوش بتنی پلیمری
یکی از انواع محصولات بتنی مناسب کفسازی، کفپوش پلیمری است که از رزین اپوکسی و پلی یورتان تشکیل شده که مقاومت، یکنواختی و چسبندگی خوبی برای آن ایجاد میکند. هم چنین استحکام بالایی دارد و بسیار مقاوم و غیر قابل نفوذ است. کفپوش بتنی پلیمری به دلیل جذب آب پایین و تراکم بالایی که دارد نسبت به آب و هوای سرد و یخبندان مقاوم است و به دلیل چسبندگی و حالت غیر قابل نفوذ، نظافت راحتی دارد.
۲. کفپوش واش بتن
نوع دیگر کفسازی بتنی، کفپوش واش بتن است که در کفسازی پارکها، محوطه ساختمانها و مجتمعهای مسکونی، پیادهروها و به طور کل بیشتر با کاربرد تزئینی استفاده میشود. این کفپوش با دانههای رنگی، الیاف، پودر سنگ، چسب مخصوص بتن و مواد دیگر تولید میشود و دارای ابعاد، رنگها و طرحهای مختلفی است. این نوع کفپوش بتنی به دلیل ظاهری که دارد برای کاربرد تزیینی با بتن بسیار مناسب است. مانند دیگر سازههای بتنی، واش بتن هم نسبت به فشار، گرما و سرما مقاوم است.
۳. کفپوش پرسی
کفپوش پرسی، یکی دیگر از انواع کف پوشهای بتنی است که تراکم آن با کمک فشار به دست میآید. در ترکیبات آن از موادی مانند سیمان، دانه سنگ، پودر سنگ، ماسه و آب به عنوان روانکننده و چسبندگی مواد گفته شده استفاده میشود. موزاییکهای بتنی یکی از شناخته شدهترین انواع کفپوش پرسی هستند که در فضاسازی مسیرهای پر تردد مانند پیادهروها استفاده میشوند. به دلیل تولید با فرآیند فشار بالا، مقاومت بسیار زیادی نسبت به سایش دارد و در اثر شستشو، رطوبت و تغییرات دما دچار فرسایش و آسیبدیدگی نمیشود.
۴. کفپوش ویبرهای
کفپوش ویبرهای نوع دیگری از کف پوشهای بتنی است که برخلاف نوع فشاری، انسجام و ظاهر خود را با کمک دستگاه ویبراتور به دست میآورد. برای تولید آن هم ابتدا مواد اولیه لازم برای ساخت و تولید کفپوش را با هم ترکیب کرده و سپس با لرزشی که از طریق تسمه نقالهای ایجاد میشود، مواد را ترکیب و موزاییکهای بتنی را تشکیل میدهند. این نوع کفپوش هم برای استفاده در محوطه، پارک و پیادهرو انتخابی مناسب است.
۵. کفپوش پرسی اتوماتیک
کفپوش پرسی اتوماتیک یکی دیگر از انواع کف پوشهای بتنی است که به موزاییک حیاطی یا زیر پارکتی هم معروف است. این نوع محصول در بازار با نام موزاییک ایرانی هم شناخته میشود. کفپوش پرسی اتوماتیک هم در اثر فشار و پرس کردن ساخته میشود اما فرآیند پرس و فشردگی آن از ابتدای ترکیب تا انتهای خروجی موزاییکهای کف پوش با کمک دستگاهها و به صورت مکانیزه انجام میشود. این نوع از کف پوشهای بتنی بسیار مقاوم است و همچنین در برابر خوردگی یا فشار مقاوم است. البته تهیه آن با دستگاه باعث شد که جلای آن به اندازه دیگر کفپوشها نباشد اما مقاومت آن نسبت به تمام کف پوشهای تولید شده با بتن بیشتر است.
طرحهای مختلف کفپوش بتنی در بازار
اگر به تازگی از کفسازی بتنی برای کفپوش کردن فضایی استفاده کرده باشید یا به دنبال استفاده از این نوع کفپوش بوده باشید احتمالا طرحهای مختلف کفپوش بتنی در بازار را مشاهده کردهاید. تنوع طرحها و مدلهای این نوع کفپوش در بازار بسیار زیاد است و این مسئله آن را به کاربردهای متنوع این کفپوشها کمک میکند.
۱. کفپوش ترافیکی
یکی از طرحهای کف پوش بتنی، کفپوش ترافیکی است. این کفپوش در دو طرح مستطیلی و شش ضلعی ساخته میشود و سطح روی آن خطدار است.برای مکانهای پر تردد گزینهای مناسب است و به دلیل خطها یا شیارهای سطحی در رفت و آمد اصطکاک ایجاد نمیکند. کفپوش ترافیکی دارای رنگهای مختلفی نیز هست.
۲. کفپوش پیش ساخته
همانطور که از نام آن مشخص است این نوع طرح از کفپوشها به صورت آماده و از قبل تولید میشوند تا در زمان استفاده تنها به محل مورد نظر برده شده و در جای مشخص نصب شوند. نصب و استفاده از کفپوش پیش ساخته بسیار ساده است و در کمترین زمان ممکن انجام میشود. تنوع طرح و رنگ کفپوش پیش ساخته نسبت به دیگر انواع کف پوشهای بتنی کمتر است، به همین دلیل امکان فضاسازی شخصی با آن وجود ندارد. البته این موضوع کفپوش پیش ساخته را از نظر قیمت به صرفهتر از دیگر انواع کفسازی بتنی میکند.
۳. کفپوش پیاده رو
بعضی از طرحهای کف پوشهای بتنی برای پیاده رو ساخته میشوند و کاربرد آنها در کفسازی پیاده روها چه در کوچه و خیابان و چه در مجتمعهای مسکونی، باغ یا پارکینگها است. این نوع محصول هم دارای ابعاد، رنگ و شکلهای مختلفی است و در اندازههای مختلفی در بازار موجود است. ترکیب این کف پوش با چمن برای ساخت پیاده رو بسیار مناسب است.
۴. کفپوش آراکس
کفپوش آراکس یکی دیگر از انواع کفپوشهای بتنی است که استحکام بسیار زیادی دارد و به شکل ملاتی، پاششی و پلیمری تولید و در بازار عرضه میشود. این نوع از کفپوشهای بتنی کاربرد زیادی هم دارند و به دلیل استحکام و تنوع مدلها و شکل ظاهری در فضاهای مختلفی استفاده میشوند.
۵. کفپوش پازلی
کفپوش پازلی با دستگاه ویبراتور ساخته میشود و به دو شکل تر یا خشک قابل اجرا است. نوع خشک کفپوشهای بتنی پازلی قالب گیری شده و در شکلی مشخص ساخته، خشک میشود و برای نصب به محل مورد نظر منتقل میشود. کفپوش پازلی تر، اما قبل از خشک شدن در محل اجرا میشود و سپس در فضایی که ریخته میشود قالب گرفته و کفسازی میشود.
۶. کفپوش طرح سنگ
فپوش طرح سنگ دارای طرحها و شکلهای مختلفی است و عموما به صورت طرح سنگ ساخته میشود. این کفپوش به دلیل شکل ظاهری خود انتخاب بسیار خوبی برای کفپوشی پیاده روها است. همچنین در کفسازی پارکها هم میتوان از این کفپوش استفاده کرد تا ظاهر زیباتری برای پیاده روی پارک یا محوطه آن ایجاد کرد. مقاومت کفپوش طرح سنگ نیز مناسب است اما به دلیل استفاده از خرده سنگها زودتر از دیگر مصالح بتنی دچار شکستگی میشود.
مزایا و معایب کفسازی بتنی
کفپوش کردن با استفاده از بتن یا در اصطلاح کفسازی بتنی امروزه یکی از رایجترین انواع کفسازی به خصوص در محوطهها است. مزایا و معایب کفسازی بتنی این نوع از کفپوش کردن یا کفسازی را کاربردی و مناسب کرده است و موجب شده که در بیشتر سازهها و فضاها از این محصول استفاده شود. برخی از مزایا و معایب کفسازی بتنی به شرح زیر هستند.
۱. دوام و مقاومت بالای بتن
دوام و مقاومت بالای بتن اولین و اصلیترین مزیت کفپوش بتنی است. این نوع از مصالح ساختمانی دارای طول عمر بسیار بالایی است و همین مسئله آن را در برابر آسیب، فشار، ضربه و تغییرات دما مقاوم میکند. مقاومت بالای کفپوشهای بتنی این نوع از مصالح را به انتخابی خوب برای فضاهای پرتردد تبدیل میکند. علاوه بر کفسازی محوطههای بیرونی از این محصول در کفسازی برخی فضاهای داخلی که تردد در آنها بالا است هم استفاده میکنند.
۲. نگهداری آسان بتن
نگهداری آسان بتن از دیگر مزایای مصالح بتنی، به خصوص کفپوش بتنی است. نگهداری این کفپوش اصلا سخت نیست و حتی نیازی به تعمیرات و ترمیم کردن هم ندارد. به علاوه این کفپوش به راحتی و با کمک جارو و آب تمیز میشود و در صورت عدم استفاده از مواد شوینده هم نظافت آن بسیار راحت خواهد بود. کفپوش بتنی نسبت به اسید مقاوم است اما توصیه میشود در نظافت آن از مواد اسیدی استفاده نکرد.
۳. مقاوم نسبت به حریق
کفسازی بتنی نوعی کفسازی مقاوم نسبت به حریق هم هست و این یکی دیگر از مزایای کفسازی و کفپوش بتنی است. جنس بتن به کار رفته در کفپوشهای بتنی به گونهای است که این ماده را در برابر آتش مقاوم میکند.
۴. سازگار با محیط زیست
نسبت به بسیاری از انواع کفپوشها، سازگاری این کفپوش با طبیعت و محیط زیست بیشتر است. کفپوشهای چوبی با قطع درختان و کفپوشهای بر پایه پلاستیک با موادی ساخته میشوند که در دراز مدت باعث آسیب به طبیعت میشوند. بتن اما برخلاف دیگر مواد سازگار با محیط است و این مزیت آن را به گزینهای مناسب برای کفسازی تبدیل میکند.
۵. تغییر رنگ بتن
البته مانند دیگر مصالح استفاده از بتن هم معایبی دارد که یکی از آنها تغییر رنگ بتن در بعضی انواع است. در میان انواع کفپوش بتنی، کفپوشهایی که دارای سوراخ یا خلل و فرج هستند به راحتی لک و آلوده میشوند. به خصوص این کفپوش نسبت به چربی و لکه روغن بسیار حساس است و در صورتی که چربی از روی آن فورا تمیز نشود، ماندگار خواهد بود.
آشنایی با کفپوش بتنی یا کفسازی بتنی به دلیل کاربردهای فراوان و مزایای زیاد این نوع کفپوش کمک میکند تا زمانی که نیاز به کفسازی فضا داشتید، با خیالی آسوده این محصول را به عنوان کفپوش انتخاب کنید. اجرای کفپوشهای بتنی اصلا سخت نیست و امروزه توسط بیشتر مجموعهها انجام میشود. بتن سخت آریان یکی از مجموعههایی است که در زمینه طراحی، آمادهسازی و نصب انواع کفپوشهای بتنی فعالیت میکند و با کیفیتترین انواع کفپوشهای بتنی را اجرا میکند. سفارش نصب و اجرای کفسازی بتنی در مجموعه ما بسیار ساده است. کافی است از طریق راههای ارتباطی موجود در سایت با کارشناسان ما در تماس باشید تا روند ثبت سفارش اجرای بتن را برای شما توضیح دهند.
سوالات متداول کفپوش بتنی
۱. کفپوش بتنی چیست؟
کفپوش بتنی یکی از انواع کفپوشها است که از بتن ساخته شده و به دلیل مقاومت بالا گزینهای خوب برای فضاهایی است که نیاز به کفپوش مقاوم دارند.
۲. کاربرد اصلی کفسازی بتنی چیست؟
اصلیترین کاربرد کفسازی بتنی در فضاهای صنعتی به دلیل مقاومت و استحکام بالا است.
۳. کدام نوع از کفپوش بتنی برای تزیین مناسبتر است؟
واش بتن به دلیل تنوع رنگ و استفاده از خرده سنگها در تولید آن یکی از انواع کفپوش تزئینی بتنی است که برای محوطهسازی استفاده میشود.
۴. تفاوت کفپوش ویبرهای با دیگر کفپوشهای بتنی چیست؟
کفپوش ویبرهای برخلاف دیگر انوع کفپوشها با استفاده از لرزش ناشی از ویبراتور تولید میشود و ظاهر طبیعی بتن در آن قابل مشاهده است.
۵. مزیت استفاده از کفپوشهای بتنی چیست؟
مقاومت بالا نسبت به فشار، حرارت و عدم نیاز به تعمیر و ترمیم، اصلیترین مزایای کفپوشهای بتنی هستند.