استفاده از چسب کاشی

چسب کاشی و نحوه استفاده از آن

چسب کاشی چیست؟

چسب کاشی بر پایه سیمان تقویت شده با پلیمر است. با توجه به پلیمرهایی که در این ماده است، بعد از خشک شــدن در مقابل رطوبت مقاومت بالایی دارد. در واقع این ماده پودری است که قابلیت چسبانـدن انواع کاشی و سرامیک روی کف و بدنه سالن، دیوارهای بتنی، سیمانی و همچنین کاشی روی کاشی را به‌ راحتی ایجاد می‌نماید. علاوه بر این استفاده از چسب، سطحی نفوذ ناپذیر و مقاومی را در مقابل رطوبت فرهم می‌آورد. در ادامه با شما مخاطبین محترم وب‌سایت بتن سخت آریان نحوه استفاده از چسب کاشی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

چسب کاشی

 

فهرست مطالب در این مقاله

  • چسب کاشی چیست؟
  • تفاوت دوغاب با این چسب
  • کاربرد این چسب
  • انواع این ماده
  • نحوه استفاده از آن
  • ویژگی های آن
  • نتیجه گیری

 

چسب کاشی چیست؟

امروزه از این متریال به نسبتاً جدید، که در بند نمودن انواع مصالح ساختمانی و هم‌چنین ایجاد اتصال و استحکام در کاشی سرامیک کاری و کاشی کاری استفاده می‌شود. مواد به کار رفته در این چسب، مزایای زیادی نسبت به ملات‌ های سنتی کاشی دارد.

این چسب در کیسه‌های آماده در بازار عرضه می‌شود. استفاده از چسب کاشی و اجرای آن در ساختمان‌سازی بسیار ساده است. برای کار با این ماده ابتدا به این ملات آماده را با آب مخلوط  می‌نماییم و سپس درزهای خالی میان کاشی، سرامیک، سنگ و موزاییک را با آن پر می‌کنیم.

 

این چسب با دوغاب چه تفاوتی دارد؟

اگر آشپزخانه یا حمام خود را کاشی کرده باشید، شاید برای انجام این پروسه اصطلاحاتی مثل دوغاب، ملات، چسب کاشی، ماستیک و مواردی مشابه به گوشنتان خورده باشد. در حقیقت، تمام مصالح مذکور جهت چسباندن کاشی به دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امّا تفاوت میان چسب کاشی و دوغاب چیست؟

به‌طور کلی می‌توان از تفاوت‌های بارز میان این چسب و دوغاب در هدف استفاده از آنهاست. این دو مصالح به‌ صورت دو مرحله مجزا از فرآیندی کامل هستند. در حقیقت این ماده ترکیبی است که جهت چسباندن کاشی به دیوار یا کف مورد استفاده قرار می‌گیرد. امّا دوغاب، ملاتی به‌شمار می‌رود که جهت پر نمودن درزها و شکاف‌های بین کاشی و ایجاد ظاهری یکنواخت در سطح استفاده می‌شود.

کاربرد چسب کاشی

چسب کاشی و سرامیک پرسلان چیست؟

چسب کاشی و سرامیک پرسلان یک محصول پیشرفته و تخصصی است که برای نصب کاشی‌ها و سرامیک‌های پرسلانی طراحی شده است. این چسب با فرمولاسیون خاص خود، ترکیبی از مواد پلیمری و معدنی دارد که به آن قدرت چسبندگی فوق‌العاده و دوام بالایی می‌بخشد. چسب کاشی پرسلان به دلیل تراکم و جذب آب بسیار کم کاشی‌های پرسلانی، به گونه‌ای ساخته شده است که بتواند این نوع کاشی‌ها را به سطوح مختلف مانند بتن، سیمان، و حتی دیوارهای گچی بچسباند. ویژگی بارز این چسب، مقاومت در برابر شرایط سخت محیطی مثل رطوبت، تغییرات دمایی و فشار زیاد است، که آن را به انتخابی ایده‌آل برای فضاهایی مانند استخر، حمام، و آشپزخانه تبدیل می‌کند.

این چسب با زمان گیرش مناسب و انعطاف‌پذیری بالا، امکان تنظیم دقیق کاشی‌ها را حین نصب فراهم کرده و در عین حال پس از خشک شدن استحکام قابل توجهی ایجاد می‌کند.

کاربرد چسب کاشی

این چسب نوعی متریال به صورت خمیری یا پودری است. و برای چسباندن کاشی روی سطح دیوار یا کف از آن استفاده می‌شود. به‌ طور کلی خرید و استفاده از آن، بسیار مقرون‌ به‌ صرفه محسوب می‌شود. زیرا از دوام و ماندگاری بالایی برخوردار است.

استفاده از این چسب بسیار راحت است و نیاز به تخصص خاصی ندارد.

در ادامه این مقاله انواع مختلف این متریال خواهیم پرداخت، پس همچنان با تا انتهای این مقاله از بتن سخت آریان همراه باشید.

 

انواع چسب‌ کاشی

این ماده درست همانند دیگر متریال ها در دو نوع مختلفی تولید و به بازار عرضه می‌شود، که عبارتند از:

1- چسب کاشی پودری

نوع پودری آن درواقع رایج‌ترین و پرکاربردی ترین چسب به‌شمار می‌رود. این دسته از چسب به‌ صورت سنتی، بر پایه سیمان است. زمانی که این ماده مخلوط می‌گردد، قوام صاف و چسبناک به خود می‌گیرد. سپس به‌واسطه استفاده از ملات رقیق‌کننده پیوند مستحکم میان کاشی و سطح ایجاد می‌شود. همچنین این چسب در مقابل حرارت و رطوبت مقاومت بالایی دارد و در برابر کپک بسیار ایمن است. همین امر باعث می‌شود که برای مناطق مرطوبی مثل حمام یک گزینه بسیار مناسب باشد. امّا از نقاط ضعف این چسب شاید بتوان مستعد بودن در برابر ترک‌خوردگی اشاره کرد. به موجب این امر و جلوگیری از ترک خوردن می‌توان افزودنی‌های لاتکس را جهت بهبود انعطاف‌پذیری چسب پودری کاشی، با آن مخلوط نمود. لازم به ذکر است که از لحاظ قیمتی این ماده کمی از نوع خمری خود گران‌تر است.

2- چسب کاشی خمیری

این نوع از چسب، ماده چسبنده‌ای است، که به‌ صورت مخلوط شده در بازار عرضه می‌شود. ماستیک کاشی درواقع چسب اکریلیک بر پایه آب است. از این چسب بیشتر برای مناطق خشک استفاده می‌شود، چراکه در مقابل رطوبت یا حرارت مقاومت بالایی ندارد. استفاده از این ماده بسیار ساده است و به‌راحتی قابلیت تمیز شدن دارد. علاوه بر این ماستیک کاشی از ماندگاری بالایی برخوردار است. این بدان معناست که می‌توان این چسب را پیش از استفاده طولانی‌تر از نوع دیگر آن نگهداری نمود. نقطه ضعف ماستیک کاشی این است که نمی‌توان از آن برای کاشی‌های شیشه‌ای بهره برد.

 

چسباندن سراميك

 

نحوه استفاده از چسب کاشی

به عنوان مثال نحوه استفاده از این ماده شامل موارد زیر است:

  1. ابتدا مقدار مورد نیاز آب را داخل سطل می‌ریزیم.
  2. باید مطمئن شویم که لباسهای ما محافظ مناسب باشد، زیرا این پودر موجب تحریک پوست شود.
  3. چسب را انقدر مخلوط می کنیم تا محتوای طرفین و کف سطل به‌ درستی مخلوط شود.
  4. به مخلوط کردن ادامه می‌دهیم. تا موقعی که یک مخلوط صاف و بدون پودر ایجاد شود. و پس از آن چسب را به دیوارها می‌مالیم.
  5. زمانی که چسب کاشی روی دیوار پخش شد، شاید خیلی زود خشک شود؛ پس برای شروع، ایتدا یک ناحیه کوچک می‌چسبانیم.
  6. با ماله شیاردار جهت ایجاد شیار استفاده می‌کنیم؛ زیرا این کار در قدرت چسبندگی تاثیر می‌گذارد.
  7. کاشی را به چسب فشار می دهیم. و کمی آن را می‌چرخانیم. درواقع این کار آن را محکمتر روی دیوار قرار خواهد داد و هوای میان کاشی و سطح دیوار را کاهش می‌یابد.
  8. این کار را با کاشی چندین بار دیگر تکرار می‌نماییم، سپس با بهره‌مندی از فاصله‌گذار کاشی‌ها را در زمان کار آن‌ها را از هم جدا می‌کنیم.

 

ویژگی ها

این چسب از متریال تا ترکیبات و همچنین روش استفاده از آن مزایای بیشتری نسبت به دیگر مصالحی که در کاشی کاری استفاده می‌شود، برخوردار است. از ویژگی‌های بارز چسب کاشی می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • قدرت چسبندگی بالا
  • استحکام و مقاومت زیاد
  • قابلیت ضد آب بودن
  • مقاوم در برابر لغزش
  • نحوه اجرا و استفاده از چسب کاشی بسیار ساده است.
  • سهولت و سرعت اجرا
  • مقرون‌به‌صرفه

در ادامه مقاله به کاربردهای این چسب خواهیم پرداخت، پس همچنان با ما همراه باشید.

چسب کاشی پودری

کاربردها

از کاربرهای مهم و رایج چسب کاشی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نصب انواع کاشی و سرامیک روی انواع سطوح
  • نصب نمودن کاشی و سرامیک روی سطوحی که به‌صورت مستقیم در معرض رطوبت هستند.
  • امکان نصب کاشی بر روی کاشی
  • نصب انواع مختلف کاشی، سرامیک، سنگ و موزاییک روی انواع سطوح
  • نصب نمودن کاشی بر روی کاشی
  • قابلیت استفاده در سطوحی که به‌طور با آب درتماس هستند.
  • امکان نصب پوشش‌های روی سطوح بتنی، گچی، سنگی و مواردی از این قبیل

 

نتیجه گیری

چسب کاشی در حقیت متریالی شیمیایی است. که به‌ واسطه آن کاشی‌ها در محل مدنظر خود مستحکم می‌شوند. همان طور که در مطالب بالا اشاره شد این چسب در نوع مختلف دارد. و بر پایه‌ی نحوه تولید و مواد تشکیل دهنده تقسیم شده‌اند. ما در این مقاله به ماهیت این چسب و انواع پرداختیم. سپس در ادامه نحوه استفاده از این ماده را مورد بررسی قرار دادیم.

امید است چسب کاشی چیست؟ برای شما مفید بوده باشد. لطفاً پس از مطالعه کامل مقاله نظرات و تجارب شخصی خود را در  زمینه استفاده از چسب کاشی با ما در وب‌سایت بتن سخت آریان به اشترک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *